18. März 2018 - 15:00 bis 17:00
Teilen Sie es auf:

Duo Gitaarrecital Patrizio Perucchi & Caterina Morgera | Concertorganisatie Wonderful World | Sonntag, 18. März 2018

Duo Gitaarrecital
Patrizio Perucchi & Caterina Morgera

Patrizio Perucchi, finalist in verschillende internationale muziekwedstrijden en voormalig assistent van Raphaëlla Smits aan het Leuvens Lemmensinstituut, speelde meerdere malen als solist met het Koninklijk Kamerorkest van Wallonië, onder andere voor “de muzikale nacht van Beloeil”. Hij speelde eveneens elektrische bas in het kader van een productie van de Vlaamse opera.

Hij werkt regelmatig samen als klassiek -en elektrisch gitarist met pianist Geert Callaerts en diens ensemble “Nieuwe Muziek”, met wie Patrizio “Le Marteau Sans Maitre”, een werkvan Pierre Boulez, opnam.

Patrizio werd gevormd bij Aldo Martinoni in Zwitserland, daarna bij Raphaëlla Smits en Odair Assad in België. Hij volgde eveneens les bij luitenist Luca Pianca en jazzgitarist Peter Hertmans.

Zijn sterke muzikale persoonlijkheid en zijn rigoureuse en perfectionistische benadering hebben hem meerdere masterclasses opgeleverd in heel Europa, bij prestigieuze muzikanten als, onder andere, Alberto Ponce, Paolo Pegoraro, en Paul Galbraith.

Naast zijn werk als solist, is Patrizio bekend als een toegewijd lesgever. Zijn voortdurende zoektocht naar perfectie wordt geapprecieerd door al zijn leerlingen, in verschillende academies, zowel in Zwitserland als in België.

Als toegewijde pedagoog doceert hij in verschillende Zwitserse en Belgische Muziekacademies, alsook aan de Muziekschool Wonderful World te Mechelen.
Caterina Morgera, geboren te Rome in 1993, vervulde op 7-jarige leeftijd haar wens om gitaar te gaan spelen. Enkele jaren later werd ze ingeschreven in de prestigieuze Kunstacademie van Rome waar ze Maestro Cristiano Poli Capelli ontmoette, die tot haar vertrek uit Rome in 2015 haar hoofdleraar was. Gedurende haar studies aan de Kunstacademie studeerde ze ook compositie en kamermuziek bij Maestro Angelo Bruzzese en Maestro Stefano Palamidessi. Gelijktijdig begon ze in 2012 haar Bachelor opleiding in klassieke gitaar aan het Licinio Refice Conservatorium van Frosinone bij Maestro Eugenio Becherucci. Gedurende deze jaren groeide haar interesse in hedendaagse klassieke muziek, meer bepaald in componisten als Hans Werner Henze, Bruno Bettinelli en Nicola Jappeli, wiens opera’s deel zijn geworden van haar repertoire.

Tijdens haar bachelor opleiding kreeg ze de kans om als soliste het Concerto in D majeur van Antonio Vivaldi te spelen. Samen met het Orchestra Nazionale Italiana di Chitarre, gedirigeerd door Angelo Ferraro, trad ze op in vele Italiaanse steden, o.a. Rome, Viterbo, Cassino, Alatri en Napels. Caterina Morgera werd ook lid van een gitaartrio waarmee ze in vele steden en op talrijke festivals optrad zoals in het Teatro del Massima di Roma, op het Festival Internazionale di Castrocielo, Festival Internazionale Della Chitarra di Genzano en het Viterbo Guitar Festival. Het **** bracht zowel eigen arrangementen van componisten als Enrique Granados, Maurice Ravel, Paul Hindemith en Antonio Diabelli als eigen composities.

De laatste jaren nam Caterina deel aan masterclasses van belangrijke gitaristen als Giorgio Signorile, Giulio Tampalini, Fernando Espì, Stefano Palamidessi, Raphaella Smits, Guido Fichtner, Eduardo Isaac, Paolo Pegoraro, Margarita Escarpa en David Russell.

In haar derde opleidingsjaar van de bachelor sloot Caterina zich aan bij de gitaarklas van Raphaella Smits als Erasmus Uitwisselingsstudent in het Lemmensinstituut te Leuven. Deze maanden waren zo motiverend en inspirerend voor haar dat ze besloot haar masteropleiding in het Lemmensinstituut te starten. In juni vervolledigde ze haar bacheloropleiding *** Laude in Italië met het hoogste cijfer van 110/110 en zet momenteel nog haar masteropleiding verder in het Lemmensinstituut bij Raphaella Smits.

Gedurende enkele maanden in 2016 werkte Caterina als substituut gitaarleerkracht in SLAC Conservatorium van Leuven en ze gaf een masterclass in de Kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven. Om het beste van zichzelf te geven aan haar studenten leert Caterina momenteel de Nederlandse taal te beheersen, wat ze zowel uitdagend als leuk vindt.