22. Juni 2018 - 5:00
Teilen Sie es auf:

Workshop "Leer je camera kennen" in praktijk gebracht. | Helgoland | Freitag, 22. Juni 2018

Update 8-2-2018

PAS OP IS VOL!!

Het deels verkeersvrije Helgoland is een parel in het Duitse gedeelte van de Noordzee en geniet aanzienlijke faam bij natuur- en vogelliefhebbers van over de hele wereld. Zeekoeten, drieteenmeeuwen, mantelmeeuwen, Noordse stormvogels en de Jan-van-Genten vormen enkele van de ruim 400 verschillende vogelsoorten op het eiland en is daarmee het dichtstbevolkte broedgebied voor vogels van Duitsland. Ook de aanwezige flora is zeer divers. Dankzij deze diversiteit is Helgoland een perfecte uitvalsbasis voor een uitgebreid weekend fotografie vol tips & tricks, perfecte en professionele begeleiding en een uitdagend programma om uw camera nóg beter te leren kennen. Het doel van deze dagen is uiteraard om
alles uit je camera te halen.

Onder deskundige begeleiding van Tom Reuvers en Alexander Koenders zullen de deelnemers de fijne kneepjes van de camera leren kennen. Hoe maak je mooie vluchtbeelden? wat te doen bij nachtfotografie en landschapsfotografie? Wanneer gebruik je welke instelling? En met welke technieken maak jij nou net even die andere foto die anders niet zou lukken?
Ontdek het met ons op Helgoland.

Leren en inspireren! En uiteraard samen een hoop plezier beleven en zorgen dat iedereen die platen schiet die hij of zij verwacht. Daar gaan we voor!

Het programma

Dag 1

We verzamelen vroeg in de ochtend in de buurt van Hengelo, vlak voor de duitse grens. Vanaf deze plek kunnen we onze gezamenlijke reis starten in de richting van het duitse Cuxhaven, de havenplaats vanwaar onze boottocht vertrekt richting het inspirerende Helgoland. Tijdens deze overtocht van zo'n 3 uur hebben we de mogelijkheid om onze eerste foto's van het weekend te maken. Na aankomst op het eiland gaan we rechtstreeks naar het hotel om onze spullen naar onze kamers te brengen. In het hotel zullen we een lunch gebruiken en ons voorbereiden op onze eerste tocht naar boven. Deze middag zullen we ons verdiepen in het maken van vluchtbeelden, leren anticiperen op het landen en stijgen van de vogels en het maken van vogelportretten. Met name deze middag zullen we dieper ingaan op welke instellingen je voor de geschetste, diverse onderwerpen het beste kan gebruiken.
Na het diner gaan we nogmaals terug naar rots. Het laatste zonlicht creëert een fantastisch schouwspel en laat een nieuw, betoverend beeld van het eiland zien.

Bij voldoende interesse kunnen wij terugkomst in het hotel onder het genot van een welverdiend drankje nog één en ander doen met het nabewerken van de foto's. Ook hierin voorzien we iedereen van de nodige tips & tricks.


Dag 2

Vandaag gaan we vroeg uit de veren: de Jan-van-Genten kolonie wacht op ons! Het geleerde van dag 1 is hier prima in praktijk te brengen, maar we zullen ook verder gaan met nieuwe technieken, zoals het werken met langzamere sluitertijden. Rond 8.30 uur gaan we terug naar het hotel om gebruik te maken van het ontbijt.
Als we genoten hebben van het uitgebreide, smaakvolle ontbijt, gaan we met de boot naar het zandeiland Dune. Hier zullen de zeehonden letterlijk op ons liggen te wachten: de grote grijze zeehonden en de gewone zeehonden luieren graag in de vroege ochtendzon. Naast de zeehonden zijn er fantastische mogelijkheden tot het fotograferen van vogels en uitgestrekte landschappen.


Dag 3

Ook de laatste dag zullen we vroeg opstaan. We gaan naar de
Jan-van-Genten en de zeekoeten. Deze ochtend gaan we speciaal aandacht geven aan alle persoonlijke vragen die nog niet beantwoord zijn in de afgelopen dagen. Een perfect moment dus om nog een keer extra je vragen te stellen. We kunnen één op één met je meekijken naar je instellingen en nog net even dat extra stukje informatie geven.

Deze ochtend nuttigen wij een laat ontbijt, waarna er tijd is om even te flaneren langs de haven, de koffers te pakken en nog wat te winkelen; belastingvrij. Rond het middaguur vertrekken wij terug naar de boot en hopen na aankomst terug in Cuxhaven weer snel in Nederland op de ontmoetingsplek aan te komen. Daar zullen we afscheid van elkaar nemen en kunnen we terugkijken op een geslaagd en inspirerend weekend.

Uiteraard kan, afhankelijk van het weer, het programma daar waar nodig worden aangepast.

Prijs: € 469,00 op basis van 2-persoonskamer op indeling
Toeslag 1-persoonskamer € 125,00


Inbegrepen:
● Boottocht van en naar Helgoland
● Hotel op basis van logies & ontbijt
● Dagelijks begeleiding van Tom Reuvers (top technicus Olympus) en Alexander Koenders (Olympus Visionary)
● Boottocht naar zandeiland Düne


Niet inbegrepen:
● Kosten van persoonlijke aard
● Eten en drinken (lunches, diners en overig)
● Reis- en annuleringsverzekering
● Camera apparatuur
● Reis van en naar Cuxhaven Duitsland

Uiteraard proberen wij met zo min mogelijk auto's die kant op te gaan en kijken wij of er met elkaar kan worden meegereden naar de boot.

Interesse?
Heb je interesse om mee te gaan met deze unieke ervaring? Maak je interesse kenbaar via Alexander Koenders (info@alexanderkoenders.com).

De reis gaat definitief door bij 5 deelnemers